X MARKS THE SPORT

Foto: Promo fotografije Joshua Duplechian/ESPN / X Games

Freestyleri odradili i X Games, slijedi Soči!

Datum objave: 27.01.2014 15:00 Autor: supermen.tportal.hr

 | Ne sviđa mi se (0)

Sedamnaesto izdanje zimskih X Games održano je prošlog vikenda na uobičajenoj lokaciji u Aspenu. Padali su rekordi, pomicale granice, a odrasli muškarci plakali su u tisućama. Tako je to kad Ameri rade show…

Plakalo se u znak sjećanja na snowmobile zvijezdu Caleba Moorea koji je umro nakon što se ozlijedio lani na X Games freestyle natjecanju. Bilo je dirljivo već i zato što su svi rideri nosili posvetu prijatelju, a kad je njegov brat Colten osvojio zlato u disciplini koja je Caleba stajala života i to trikom koji je radio njegov brat, suze su na Buttermilk Mountainu doslovno tekle u potocima.

Plakalo se i kad je ljubimica snowboardera diljem svijeta Gretchen Bleiler odvezla posljednji pipe u karijeri. Plakala je i 13-godišnja Chloe Kim koja je umalo pobijedila kraljicu halfpipea 31-godišnju Kelly Clark. No i ovako je najmlađa osvajačica X Games medalje ikad.

Plakao je i Mark McMorris. Ali od bolova. Najveći favorit za zlato (ili zlata) u Sočiju u posljednjem runu slopestylea fulao je trik na railu, pao i slomio rebro. Ne znamo jesu li cmizdrili od sreće, ali Nate Holland (sedmi put) i Lindsey Jacobellis (osmi put) osvojili su snowboard cross, dok je Danny Davis osvojio svoje prvo zlato u superpipeu.

Nitko nije, međutim, plakao što nije bilo Shauna Whitea. On se sam na svom pipeu i dalje priprema za Soči, a kako ima bolan gležanj, odlučio je preskočiti Aspen. Poznavajući bordere, White je vjerojatno jedini freestyler na svijetu kojemu su Olimpijske igre važnije od X Gamesa i/ili ekipe. Sav ostali info pronađite na službenim stranicama Winter X Games 2014.

Još

Guerrilla Sbd Session 3: kako su borderi zauzeli Arenu

DASKAŠKA GERILA

Guerrilla Sbd Session 3: kako su borderi zauzeli Arenu

Znate kako se kaže, ako neće border brdu, brdo će borderu. Doslovno. Vrijedni daskaši iz Surfshopa i ljubazni domaćini iz Arena Centra složili su ispred centra pravi corner jump, a desetak najhrabrijih bordera došlo je na GSS 3 baciti stil u srcu svoga grada. Dajte si svi naokolo hi-five!

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.