BORDERSKE RADOSTI

Foto: Društvene mreže Facebook / Domagoj Miro Miloslavić

Sljeme i frendovi: ljubav u doba južine

Datum objave: 08.01.2014 15:19 Autor: Z.Š.

 | Ne sviđa mi se (0)

Možda smo izgubili snježnu kraljicu jen’-dva-tri, ali zato imamo barem desetak kraljeva kojima je i ono malo umjetnog snijega na Crvenom spustu bilo dovoljno za snowboard session. Ma šta session, snimili su dva video edita, jedan kulji od drugoga…

Scena hrvatskih snowboard filmova kratkog metra doživljava upravo neugodnu situaciju poput one s dva filma o Kolumbu iz ’92 ili Volcano/Dante’s Peak kontroverze iz ‘97. Naime, dvije ekipe snimile su na istom mjestu dva kratka videa na istu temu: Ljubav u doba južine.

Objavljeni su isti dan, 7. siječnja, a iza njih stoje dvije podjednako sumnjive družine. Prvi (u nabrajanju, inače su nam oba broj jedan) je nedjelo lokalne ekipe predvođene Mirom pod naslovom Sljeme Frende 2014. Borderskim rječnikom: lokalni jibberi zapišavaju home mountain. Zna se tko je na Sljemenu core boarder, a tko turist. U glavnim su ulogama Mirek, Brzi, Grilec, Kero, Martin, Fićo, Dugi, Dado i dva gladna psa. SuperMen ocjena: dva palca gore!

Sljemefrende 2014 from miro on Vimeo.Drugi (ili prvi, ako gledate npr. iz smjera Rijeke) je posthipsterski, autoironični, metateaser Vida i Palerma. Stilski razrađeniji (sami donose rail po blatu, drama…), sadržajno provokativniji (treba imati grande cojones i nositi roza šiltericu…) i akcijom nešto ozbiljniji (Vid ima što za reći i jačim jibberima od Frendova kad su railovi u pitanju…), još je uz sve nazvan Snježna kraljica. Da ne spominjemo da je zadnji put Palermo viđen na videu dok je Jadranka bila premijerka. SuperMen ocjena: dva palca gore! Č, č, č, čekidaut…

snježna kraljica from Vid Barić on Vimeo.

Još

Guerrilla Sbd Session 3: kako su borderi zauzeli Arenu

DASKAŠKA GERILA

Guerrilla Sbd Session 3: kako su borderi zauzeli Arenu

Znate kako se kaže, ako neće border brdu, brdo će borderu. Doslovno. Vrijedni daskaši iz Surfshopa i ljubazni domaćini iz Arena Centra složili su ispred centra pravi corner jump, a desetak najhrabrijih bordera došlo je na GSS 3 baciti stil u srcu svoga grada. Dajte si svi naokolo hi-five!

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.