EKSTREMNI SPORT I LOMOVI EKSTREMITETA

Foto: Screenshot YouTube / SuperMen

Bolna strana X Gamesa

Datum objave: 23.09.2011 15:00 Autor: supermen.tportal.hr

 | Ne sviđa mi se (0)

Neugodnu stranu najprestižnijeg natjecanja ekstremnih sportaša ponekad je bolno gledati - posebno kada su promatrači članovi obitelji unesrećenih. Evo nekoliko akrobacija koje su pošle po zlu

Ne podcjenjujemo neugodnost tegoba kralježnice koje mogu nastati nakon višesatnog sjedenja u neprirodnom položaju, ali... Ekstremni sportovi nisu šah! Atraktivne figure koje demonstriraju natjecatelji X Gamesa, između ostalog, dobivaju na vrijednosti zahvaljujući činjenici da ih prosječan čovjek ne može ni pokušati ponoviti bez opasnosti od loma kostiju ili, u sretnijem slučaju, natučenja.

 

Međutim, i najboljima se događa. Neugodna strana najprestižnijeg natjecanja ekstremnih sportaša ponekad je bolna čak i za gledanje, posebno kada su promatrači članovi obitelji unesrećenih. Evo što se događa kad majstorije krenu po zlu.

 

Jake Brown, X Games 13. Nakon nevjerojatne i uspješne prve majstorije, okreta od 720 stupnjeva, Jake se nakon uzleta s druge rampe strmoglavio sa 15 metara. Na koncu je ustao i odšetao - snimka ne pokazuje s ili bez tenisica koje su mu pri padu odletjele.

 

Carey Hart, X Games 7. Pokušaj backflipa rezultirao je razdvajanjem motora i vozača koji je zatim prisilno sletio. Neuspio trik i bolno prizemljenje suma su tog neugodnog ishoda.

 

Nixey Danielson, X Games 14. Danielson je ostao malčice kratak prilikom prizemljenja, a to ga je koštalo loma obiju nogu - vidi se na otprilike 2.20 minute videa.

 

Travis Pastana, X Games 15. Jedan od najuspješnijih natjecatelja nije uspio izvesti ono što je naumio. Doduše, njegov je pad izgledao tragičnije od stvarnih posljedica - uvjerila se u to Pastranina majka koja je smjesta dotrčala, preskočivši ogradu gledališta.

 

Gretchen Bleiler, Winter X Games 13. Trebao je to biti trostruki okret na snowboardu, ali Bleiler je pala. I pala u nesvijest. Nakon nekoliko sekundi došla je sebi i pozvala liječnički tim.

Još

Freestyleri odradili i X Games, slijedi Soči!

X MARKS THE SPORT

Freestyleri odradili i X Games, slijedi Soči!

Sedamnaesto izdanje zimskih X Games održano je prošlog vikenda na uobičajenoj lokaciji u Aspenu. Padali su rekordi, pomicale granice, a odrasli muškarci plakali su u tisućama. Tako je to kad Ameri rade show…

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.