NEW YEAR. NO LIMITS

Foto: Ostale fotografije Red Bull Photofiles / Garth Milan

Koliko daleko mogu poletjeti motorne sanjke?

Datum objave: 14.12.2010 11:39 Autor: supermen.tportal.hr

 | Ne sviđa mi se (0)

Na samu Novu godinu američki snowmobile prvak Levi LaVallee pokušat će u San Diegu srušiti svjetski rekord u skoku motornim sanjkama. Nakon rekorda Robbieja Maddisona koji je skočio s pariškog Slavoluka pobjede i Travisa Pastrane koji je letio u rally autu, Levi pokušava isto to, samo bez kotača

Garth Milan
Levi u Kaliforniji
New Year. No Limits novogodišnji napad na Guinnessove rekorde postaje polako tradicija. Iza svega stoje ESPN i Red Bull, promotori drukčijeg sporta. Tako je dosad na Novu godinu Millen napravio salto unatrag u pick-upu. Pastrana ušao u Guinnessovu knjigu autom, a Maddison izveo nešto što ćemo još dugo gledati na špicama sportskih emisija.

Levi LaVallee spada u istu kategoriju luđ... Sportaša. I on je pomaknuo granice snowmobilea. Od 2004. osvojio je sedam medalja na X Gamesima, dio u utrkama, dio u freestyleu. Prvi je pokušao na natjecanju izvesti dvostruki salto na snowmobileu, a poosvajao je i sve ostalo što nudi ovaj ludi sport.

Trenutno su samo dvojica sanjkaša preskočila 300 stopa (oko 91 metar), no LaVallee želi otići dalje. Možda do 100 metara? Uglavnom, rampa se već gradi, a Levi trenira u kratkim rukavima. San Diego je, znate, u Kaliforniji i nije baš zatrpan snijegom, ali tko se još brine za takve sitnice dok ima umjetnih podloga?
Trening za svjetski rekord

Još

Jeste li za rundu paramotornog sanjkanja?

A SAD JOŠ I OVO...

Jeste li za rundu paramotornog sanjkanja?

Za ovaj eksperiment korištene su motorne sanjke, krilo za paragliding, jedan glečer i jedan mastermind po imenu Eric Oddy. I da, on zaista leti tako da na snowmobile spoji krilo za paragliding...

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.