TKO TO MOŽE PLATIT?

Foto: Promo fotografije facebook / facebook

Zuckerberg najbolje plaćeni CEO Amerike

Datum objave: 25.10.2013 10:22 Autor: N.J.

 | Ne sviđa mi se (0)

Facebook je malo pokleknuo nakon IPO-a, ali se isto tako malo i vratio godinu dana kasnije zahvaljujući prvenstveno ulaganjima u mobilnu platformu. Ta vrludanja pak nisu imala nikakvog utjecaja na smanjenje Zuckerbergove plaće.

Ustvari, loše prihvaćene dionice i trenutni pad vrijednosti nakon IPO-a  je upravo glavni razlog zašto je Mark zaradio čak 2.28 milijarde dolara u 2012. godini. Prema istraživanju GMI Ratings, 10 najbolje plaćenih CEO-a su ukupno zaradili 4.7 milijardi dolara od čega je čak 3.3 milijard došlo preko prodaje dionica.

Osim Marka, Richard D. Kinder iz Kinder Morgan Inc. jedini je CEO koji je zaradio preko jedne milijarde dolara, a nitko od prvih 10 nije zaradio manje od 100 milijuna dolara. OD tehnoloških kompanija na listi su još samo Tim Cook iz Applea na petom mjestu (143 828 867 dolara) te Marc Benioff iz salesforce.com na devetom mjestu sa zarađenih 190 544 857 dolara.

Još

Facebook misli mobilno

IZ DUPETA U GLAVU

Facebook misli mobilno

Čelnici Facebooka očigledno žele napraviti što više oko mobilnog prometa, dosadašnje rak rane zbog koje su imali problema čak i s IPO-om.

opširnije

Tip of the day

Prijedlozi, prijedlozi i samo prijedlozi

Ako imate online biznis, onda imate i dobru mogućnost prijedloga kupcima što još mogu kupiti

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.