USPJEŠNA TRANSFORMACIJA

Foto: Promo fotografije netflix / netflix

Netflix jači od HBO u SAD-u

Datum objave: 22.10.2013 11:09 Autor: N.J.

 | Ne sviđa mi se (0)

Netflix, kompanija koja se u zadnjih nekoliko godina preobrazila iz firme koja svojim korisnicima šalje DVD-ove u kompaniju koja iste te filmove strima, odradila je uspješno još jednu transformaciju – postala je web-bazirana TV mreža.

Prema izvješću iz trećeg kvartala, Netflix je postala prava TV mreža koja ne samo da sustiže konkurenciju već ih je i prestigla. Prema najnovijim brojkama 30 milijuna korisnika Netflixa je dovoljno da preteknu veliki i popularni HBO, koji u SAD-u ima 'samo' 28.7 milijuna.

Jedna od glavnih uzdanica je 'Kuća karata', nagrađivana serija u vlasništvu Netflixa koja sve više osvaja kućanstva u SAD-u, pa time i dovodi nove korisnike. Analitičari smatraju kako će broj ovih korisnika i dalje rasti upravo zbog načina na koji Netflix nudi svoje usluge.

Za razliku od kablovskih konkurenata, Netflix nudi mjesečnu uslugu koja se može koristiti na brojnim igraćim konzolama (PlayStation, Xbox…), posebnim uređajima (Apple Tv, Roku…), tabletima, mobilnim telefonima… Ako je vjerovati predviđanjima, uskoro bi se mogao pojaviti i Set-top box iz Netflixa koji će nuditi i neke dodatne usluge koje nabrojani uređaji ne nude.

Još

Povratak Netflixa

ISPRED MALIH EKRANA

Povratak Netflixa

Novi rekord postavljen je proteklog mjeseca, a tiče se gledanja sadržaja s Netflixa. Naime korisnici su u trideset dana srpnja odgledali preko milijardu sati filmova, serija i ostalog online materijala

opširnije

Tip of the day

Prijedlozi, prijedlozi i samo prijedlozi

Ako imate online biznis, onda imate i dobru mogućnost prijedloga kupcima što još mogu kupiti

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.