IZ DUPETA U GLAVU

Foto: Promo fotografije facebook / facebook

Facebook misli mobilno

Datum objave: 15.10.2013 10:11 Autor: N.J.

 | Ne sviđa mi se (0)

Čelnici Facebooka očigledno žele napraviti što više oko mobilnog prometa, dosadašnje rak rane zbog koje su imali problema čak i s IPO-om.

Naime, oglašavanje na mobilnim platformama, u službenoj Facebook aplikaciji i običnoj web stranici, nije baš uspješno, ili, barem to nije bilo do sada. Zbog toga je i nastao problem s cijenom dionica, jer se odjednom otkrilo kako Facebook ne zarađuje na mobilnoj platformi baš najviše, a i ne zna kako će to napraviti u budućnosti.

Ipak, s vremenom su se opametili i sada kupuju sve start-upe koji im se čine dovoljno izanimljivim a mogli bi im pomoći da ostvare veću zaradu na mobilnim platformama. To su učinili i ovaj tjedan kupovinom start-upa Onavo, čija aplikacija koristi tehnologije kompresije podataka kako bi pomogla korisnicima da ostvare manje promete i time bolje iskoriste  dragocjene megabajte mobilnog prometa.

Osim za Facebook, ovaj start-up bi mogao pomoći i Zuckerbergovom projektu Internet.org – globalnom partnerstvu između tehnoloških čelnika, neprofitnih organizacija, lokalnih zajednica i stručnjaka koji zajedno rade na dovođenju interneta do 2/3 stanovništva koji ga nemaju.

Još

Zuckerberg najbolje plaćeni CEO Amerike

TKO TO MOŽE PLATIT?

Zuckerberg najbolje plaćeni CEO Amerike

Facebook je malo pokleknuo nakon IPO-a, ali se isto tako malo i vratio godinu dana kasnije zahvaljujući prvenstveno ulaganjima u mobilnu platformu. Ta vrludanja pak nisu imala nikakvog utjecaja na smanjenje Zuckerbergove plaće.

opširnije

Tip of the day

Prijedlozi, prijedlozi i samo prijedlozi

Ako imate online biznis, onda imate i dobru mogućnost prijedloga kupcima što još mogu kupiti

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.