ETO ŠTO SE DOGODILO

Foto: Promo fotografije kickstarter / kickstarter

Crna kutija na biciklu

Datum objave: 02.10.2013 10:42 Autor: N.J.

 | Ne sviđa mi se (0)

Transport kroz grad možete obaviti na nekoliko načina. Ako je kratka trasa, hodajte. Ako je dulja, imate nekoliko opcija: javni prijevoz, osobni automobil ili bicikl. I dok bi ova zadnja trebala biti najzdravija, najveselija, najkorištenija u velikim gradovima, stvarnost je nešto drugačija.

Osim ako ne živite u Nizozemskoj, Danskoj, na sjeveru Njemačke ili u nekom drugom kraju gdje poštuju bicikle, velika je vjerojatnost da će vam netko oduzeti prednost, parkirati se na vašoj stazi, staviti terasu birca na njoj, a, na žalost prečesto, i ugroziti vam život i nanijeti lakše ili teže ozlijede.

Upravo se ovo potonje dogodilo Cedericu Boshu, čovjeku koji je pokrenuo projekt na Kickstarteru . Nakon prometne nesreće ostao je ležati u nesvijesti i nije baš imao previše šansi prilikom objašnjavanja tko je kriv za nesreću. Stoga je i pokrenuo Rideye.

Rideye je crna kutija za bicikl. Kamera koja se postavlja na bicikl (na guvernal, ispod sica...) i snima sve što se događa prilikom putovanja, a u trenutku kada detektira udarac film sprema. Može čuvati do 2.5 sati snimke, snima u HD-u, spaja se na računalo preko miniUSB-a, jedno punjenje je dovoljno za 24 sata rada i koštat će oko 119$.

Još

Sjedala na biciklima najbolje se zabavljaju

IZ PRAVE PERSPEKTIVE

Sjedala na biciklima najbolje se zabavljaju

Za nas je senzacija, ali to je zapravo tek jedan običan dan u životu ženskog sica promatran GoPro kamerom iz prvog plana

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.