OFFLINE ANIMACIJA

Foto: Promo fotografije ThinkGeek / ThinkGeek

Animirani Gifovi materijalnog svijeta

Datum objave: 24.09.2013 11:22 Autor: N.J.

 | Ne sviđa mi se (0)

Nekada davno, kada smo u džepu umjesto mobitela nosili olovku i blok papira, oni kreativniji bi znali nacrtati film. Istina ne baš pravi film, onaj crtani i to vrlo jednostavan – nešto kao animGIF.

Animacija se sastojala od brzog okretanja stranica bloka, a na svakom papiru je bio nacrtan isti motiv koji se kretao mijenjajući nacrtan  položaj, oblik ili slično. Zbog tromosti oka, brzim pomicanjem sve je izgledalo kao film.

S pojavom računala ista se stvar prebacila na ekrane. Umjesto da se motivi crtaju na papir, sada se to radilo mišem na računalu. I to najlakše snimajući ih kao animGifove, sliku koja se doslovno sastoji od niza slika, te ne zauzima puno prostora i pogodna je za slanje mailom.
Zašto to sve pričamo? Zato što smo našli zabavnu igračkicu koju ćemo prozvati gadgetom jer  podsjeća na računala. Napravica radi na način da opet nacrtate nešto na papiru, ili još bolje na računalu. pa isprintate, recimo konja kako trči, pa sve te papire stavite na za to predviđeno mjesto i organizirate gledanje filma.

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.