VELI JOŽE U REPUBLICI MALOJ

Foto: Promo fotografije BBK Veli Jože Poreč / Željko Eichinger

Darijan Paladin u finalu San Marino Classica

Datum objave: 11.11.2013 21:00 Autor: supermen.tportal.hr

 | Ne sviđa mi se (0)

Hrvatsku ekspediciju ugodno je iznenadio ishod obrnuto proporcionalan niskim očekivanjima - ulazak u završnicu i konačno šesto mjesto predstavnika Body building kluba Veli Jože

Hrvatski body building u subotu, 9. studenoga, odmjerio je snage u konkurenciji od 160 natjecatelja iz Južne i Središnje Europe. Na San Marino Classicu, u organizaciji body building saveza Italije i San Marina, Hrvatsku je predstavio Darijan Paladin iz porečkoga kluba Veli Jože te omalenu Republiku napustio zadovoljan šestim mjestom koje je osvojio u kategoriji Men Physique. Njegov osobni uspjeh mnogo znači i za klub te za Hrvatski body building savez.

Bilo je to treće ovogodišnje natjecanje za Paladina kojemu detaljne pripreme s puno odricanja već, u svakom smislu, priznao je, idu na jetru. Nakon zadnjeg treninga i lagane dehidracije, ekspedicija se uputila prema San Marinu. Već pri dolasku u hotel, lica s golemih plakata davala su do znanja o natjecanju kojeg ranga je riječ.

Big Ramy (ponekad) trenira
Glavne zvijezde bili su Kai Greene i Mamdouh 'Big Ramy' Elssbiay. Momci iz BBK Veli Jože susreli su ih na sajmu opreme i dodataka prehrani kako dijele potpise obožavateljima. Nakon par pogleda na dobro oblikovana dupenca prisutnih modela (recimo još samo iz ženske kategorije, ali bez predrasuda, diskriminacije i želje za utjecanjem na ishod skorašnjeg referenduma) te obaveznih zagriza ukusnih proteinskih čokoladica i usporedbe cijena proteinskih pripravaka s domaćom ponudom, družili su se s Greeneom i Big Ramyjem.


S Ramyjem je bilo malenih poteškoća u komunikaciji, no unatoč nedostatku zajedničkog jezika, simboliku stisnutih bicepsa svi su shvatili. Čovjek je prava gromada, objasnili su oni koji su ga vidjeli uživo.

Darijan Paladin u San Marino je otišao bez prevelikih očekivanja te je upravo zato nastupio vrlo opušteno, ne obazirući se na konkurente koji su, vidjelo se na prvi pogled, bili u top-formi i gladni medalja. Apetiti hrvatskih predstavnika naglo su porasli kada je od 14 prijavljenih natjecatelja u treći krug ušlo njih 10, među kojima i Paladin.

Prozivka finalista ujedno je označila i početak slavlja tima BBK Veli Jože, jer plasman među prvih šest bio je osiguran. Povratak u Poreč bio je trijumfalan - u tako malenom gradiću, dobar glas brzo se širi.


Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.