SANTORINI 2013

Foto: Licencirane fotografije Red Bull Content Pool / Predrag Vučković

Art of Motion: sve dalje od parkoura, sve bliže cirkusu

Datum objave: 17.09.2013 13:00 Autor: J. Nj.

 | Ne sviđa mi se (0)

Na nevjerojatnom terenu čuvenog Santorinija najbolji svjetski free runneri i parkouraši odmjerili su snage i pokazali najnovije trendove svijeta kreativnog kretanja. Više flipova u životu niste vidjeli...

Ako vam je ikad palo na pamet umjesto zaobilaska zidića preskočiti isti, onda znate sve što je potrebno o parkouru. No, negdje na putu od romantične ideje do komercijalnog natjecanja postalo je očito da se traceuri iz svijeta parkoura sve više ograđuju od manijaka s gimnastičkim korijenima. Do toga da (poput Fuck FIS naljki na snowboardima) imaju i moto: Parkour is not flips!

E, u tom slučaju, Red Bull Art of Motion nema nikakve veze s parkourom, ali je zato vrh svijeta slobodnog trčanja, tj. free runninga. Štoviše, parkour legende Ryan Doyle, Jason Paul, Zephyr itd. Santorini odavno smatraju showom za publiku. Ono, dođu zbog zabave, ali redovito gube.

Sad kad smo razjasnili stanje, svakako kliknite na video. Možda vam imena Jesse La Flair, Cory DeMeyers ili Alexander Baitunin ne znače puno, ali to su likovi koji u jednom 'runu' po Santoriniju izvedu više salta i okreta od Briana Boitana u slobodnom programu. Možda nije pravi zen parkour, ali da je impresivno – itekako jest!


Još

Parkour je način življenja, a nije loš ni kao sport

KAŽE MUHAMED...

Parkour je način življenja, a nije loš ni kao sport

Što god mislili o parkouru, mora se priznati da iza skakanja i rolanja ima zbilja zdravu filozofiju. Koliko zdravu? Toliko da na nekoj visokoj baušteli u Kuvajtu za par minuta može objasniti što je sloboda i kako vam može dati krila...

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.