DAKAR 2014

Foto: Licencirane fotografije Mini / Monster Energy

Roma i Coma na čelu kolone...

Datum objave: 13.01.2014 15:00 Autor: supermen.tportal.hr

 | Ne sviđa mi se (0)

Pratite li Dakar? Najbrutalnije rally-raid natjecanje na svijetu ušlo je u drugi tjedan. Ima već i žrtava, ne samo rezultatski, a i istaknuo se dvojac na vrhu: Nani Roma i Marc Coma za klasu su iznad konkurencije.

Nije tajna da Mini ima vjerojatno najjači auto na Dakaru već drugu, treću godinu zaredom. Nakon što se prije isto toliko vremena povukla ergela VW Touarega, Mini je preuzeo vrh poretka pa ne čudi da su u generalki s čak šest auta u prvih deset!

Trenutno je u vodstvu Nani Roma ispred momčadskog kolege po Miniju, Peterhansela, a tu su blizu i ostali. Carlos Sainz i Al-Attiyah čekaju pogreške vodećih, a zanimljivo je da je na rubu top 10 i Adam Malysz u Toyoti. Amerikanci trenutno ne dominiraju, Gordon je u Hummeru 27. a BJ Baldwin u GM trucku 37.

Kod bajkera Marc Coma drži tečaj Dakar vožnje, a s obzirom da ove godine nema naših, znajte da je Slovenac Stanovnik trenutno 29, a Srbin Saghmeister 53. u generalki.

Čekirajte recap šeste etape vožene tijekom vikenda, kliknite na live timing osme etape koja upravo traje ili pričekajte EuroSport i dnevni report iz Argentine, Čilea i/ili Bolivije...

Još

Nani pobijedio, Mini dominirao, jedan Hrvat reprezentao!

DAKAR 2014

Nani pobijedio, Mini dominirao, jedan Hrvat reprezentao!

Gotovo je. 13 etapa Dakara 2014. završilo je trijumfom Mini X-raid vozača. Od prvih 12 auta u rallyju, samo tri nisu Mini. Postolje je bilo najbolja reklama za taj auto ikad. Prva tri mjesta uzeli su Roma, Peterhansel i Al-Attiyah, a najbolji ne-Mini je De Villiersova Toyota na četvrtom mjestu…

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.