FORMULA D

Foto: Promo fotografije formulad.com / Larry Chen

Kako je Bembura očitala drift lekciju Japancima

Datum objave: 16.10.2013 13:00 Autor: supermen.tportal.hr

 | Ne sviđa mi se (1)

Prošlog je vikenda u Irwindaleu u Kaliforniji održana posljednja utrka sezone američkog drift prvenstva Formula D. Ukupni pobjednik postao je Michael Essa, prvi put u povijesti s europskim automobilom BMW-om M3!

Iako nije vozio u finalu jer mu je u kvalifikacijama, khm, eksplodirao motor, Michael Essa postao je ukupni pobjednik Formule DRIFT za sezonu 2013. Imao je dovoljno sreće da u presudnom dvoboju živa legenda Daigo Saito opere jedinog vozača koji ga je mogao prestići po bodovima, Chrisa Forsberga i tako sačuva bodovnu prednost.

Nitko nije baš šokiran, Essa je majstor, a Saito polubog otkako je postao jedini koji je osvojio i japanski D1 GP i američku Formulu D. Ono što je presedan je to da je tek 2013. prvi put pobjednik drift serije iz Europe. Naime, zna se da su Nissani, Lexusi, Mazde pa čak i pokoji Subaru ili Mustang, najuspješniji drift modeli. Barem na svjetskoj razini.

No, još od Kockice i BMW slaže sjajno izbalansirane pile. Od 2103. ravnopravne najboljim drift bolidima na svijetu. Vobra Bavarci. Pogledajte ispod kako je Essa vozio M3 ranije ove godine...


Još

Ovako izgleda godina dana jurnjave postrance

DRIFTIN’ GITTIN

Ovako izgleda godina dana jurnjave postrance

Jedan od najživopisnijih driftera SAD Vaughn Gittin Jr. sažeo je prošlu sezonu u video od četiri minute. Bacite oko, sigurno niste znali da je driftanje toliko popularno, a možda ni da je u rukama mlađeg Gittina Mustang tako ubojit…

opširnije

Važno: Stranica SuperMen može sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim stranicama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.


Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Podrška
© Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.